Az optimális szellőzés fontossága

Gyakori probléma (főleg a nagy nyári hőségben), hogy az éjszaka folyamán keletkező pára és izzadtság az alattunk lévő matrac irányába is próbál távozni.

Ha nem megfelelő a matrac szellőzése és páraáteresztő képessége, az nagyban lerövidíti az ágybetét élettartamát, valamint az arra hajlamosaknál allergiás panaszokat válthat ki és kellemetlen alváskomfortot eredményezhet. Éppen ezért az általunk forgalmazott matracok kialakításánál nagyon fontos szempont a jó hőszigetelés és az ideális ventiláció közötti egyensúly fenntartása.

Az M&K Foam ágybetétekben használt latexek, hideghabok és memóriahabok a modern gyártási eljárásnak köszönhetően jól szellőznek, ami által megelőzhető a matrac összeesése, kellemetlen szaga, illetve az atkák megtelepedése, mivel teljesen szabad utat kap a levegő.

Az ágybetét szellőzése azonban csak úgy lehet ideális, ha ágyrácsra, nem pedig tömör lapra helyezzük az ágybetétet. Ezt a megoldást kifejezetten nem ajánljuk, mivel a matrac alsó felülete bepenészedhet, ami szintén megrövidíti az ágybetét hasznos élettartamát. Ugyanez előfordulhat akkor is, ha hosszabb ideig a padlóra fektetve használjuk az ágybetétet.

Ugyanakkor nem elég csak az, ha a matrac szerkezete légáteresztő. Ahhoz, hogy maximalizáljuk az alvás minőségét és a komfortérzetet, ugyanolyan fontos szerepe van a huzatnak, mint a belső szerkezetnek. Ezért napjainkban a huzatokat többnyire pamutból készítik, mely magába szívja a nedvességet és tökéletesen szellőzik.

Az általunk forgalmazott ágybetétek huzatai – köszönhetően a folyamatos termékfejlesztésnek, amit a különböző minőségi tanúsítványok is bizonyítanak – megfelelnek a 21. század követelményeinek. Antibakteriális hatásúak, nem okoznak irritációt, kitűnően vezetik el a nedvességet és ventilációjuk tökéletes.

Ráadásul, a még nagyobb higiénia elérésének érdekében a cipzárral ellátott huzatok egyszerűen levehetőek, moshatóak és visszatehetőek.

Forrás: https://matracdepo.hu/blog/a-matrac-szellozeserol/